Overig

Vlieland

VLIELAND is één van de vijf Nederlandse Waddeneilanden en kenmerkt zich met name door het uitgesproken rustige karakter. Het eiland heeft één dorp met mooie winkels en gezellige restaurants. Het landschap bestaat uit duingebied, strand en relatief veel bos. Eenmaal op het eiland gearriveerd, zult u aangenaam verrast worden door de ruimte, de rust, de schone lucht, prachtige natuurschoon en het gebrek aan jachtig autoverkeer. Informatie over de activiteiten op Vlieland vindt u op www.vlieland.net

 

Vervoer op het eiland

Ons huis ligt op enkele minuten lopen van de veerboot. Het is fijn een fiets te huren om het eiland te verkennen. Bij de terminal van de veerboot, in de jachthaven en in de Dorpsstraat vindt u diverse fietsverhuurbedrijven. Er liggen vouchers in uw huis, waarmee u 10% korting ontvangt op de fietshuur. Op het eiland rijdt ook een bus die u bv naar het strand of het wat verder gelegen - maar erg leuke - Posthuys brengt.

Vervoer naar Vlieland

DE VEERBOOT naar Vlieland vertrekt vanaf Harlingen. Rederij Doeksen verzorgt de veerdienst naar Vlieland en vaart met de veerboot Vlieland in anderhalf uur naar Vlieland en met de sneldienst in 45 minuten naar Vlieland. Vooraf reserveren via www.rederij-doeksen.nl.

Ook is het mogelijk watertaxi te nemen. Deze is sneller, maar ook kostbaarder. www.waddentaxi.nl

 

Het huis

Wij hebben geprobeerd ons huis een echt 'thuis' te laten zijn. Daarom is de inrichting heel comfortabel en luxe. Wadkuip beschikt over o.a.: snelle WiFi, bureau, ruime zithoek met tv, boeken en spelletjes, grote woonkeuken met Nespresso-apparaat, waterkoker, groot fornuis, oven, magnetron, afwasmachine en bijkeuken met wasmachine en droger. Buiten vindt u een fijne tuin met tuinmeubilair.